طرز تهیه بورانی بادمجان رژیمی و غیررژیمی، شمالی و کرمانشاهی

به گزارش مجله سرگرمی، بورانی بادمجان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران بسیاری در سراسر کشور دارد. این غذای لذیذ با ترکیب بادمجان سرخ شده یا کبابی، ماست چکیده، سیر، نعنا و ادویه های مختلف تهیه می شود. بورانی بادمجان می تواند به عنوان پیش غذا، دیپ یا غذای اصلی سرو شود و انواع مختلفی دارد که در شهرها و مناطق گوناگون ایران با تفاوت هایی در مواد و روش پخت تهیه می گردد.

طرز تهیه بورانی بادمجان رژیمی و غیررژیمی، شمالی و کرمانشاهی

برای مطالعه بیشتر با fastnote.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

طرز تهیه خوشمزه ترین بورانی بادمجان با بادمجان سرخ شده

مواد لازم برای 4 نفر

بادمجان: 3 عدد متوسط

ماست چکیده: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

سیر: 2 حبه

نعنا خشک: 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و نمک بزنید. 20 دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. بادمجان ها را بعد از 20 دقیقه بشورید و با دستمال آشپزخانه سرخ کنید. در یک ماهیتابه روغن را داغ و بادمجان ها را در آن سرخ کنید. سپس بادمجان های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

مرحله دوم

بادمجان های سرخ شده را با پشت قاشق یا ملاقه له یا ساطوری کنید و صبر کنید خنک شوند. سپس سیر رنده شده و ماست چکیده را به بادمجان های له شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. نمک و فلفل بورانی بادمجان را اندازه کنید و سپس روی آن را با پودر نعنا خشک تزیین کنید. بهتر است بورانی بادمجان را به مدت 2 الی سه ساعت در یخچال نگه دارید تا سرد شود و سپس مثل بورانی اسفناج به عنوان غذای نونی یا بدون نان با بیسکویت کراکر سرو کنید.

طرز تهیه بورانی بادمجان رژیمی

مواد لازم

بادمجان متوسط: 3 عدد

ماست چکیده: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

سیر: 2 حبه له شده

نعنا خشک: 1 قاشق چایخوری یا بیشتر

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

برای درست کردن بورانی بادمجان رژیمی ابتدا بادمجان ها را بشورید و خشک کنید. سپس با پوست روی منقل یا گاز کباب کنید تا عطر و بوی دودی به خودشان بگیرند و نرم و کبابی شوند. از فر هم می توانید برای کباب کردن بادمجان ها استفاده کنید.

مرحله دوم

صبر کنید بادمجان ها خنک شود سپس پوست آن ها را بگیرید. بادمجان های پوست گرفته کبابی را ساطوری خرد کنید و با ماست، سیر له شده، نمک و فلفل و نعنا مخلوط کنید. بورانی بادمجان رژیمی را 2 الی سه ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود و سپس مثل بورانی اسفناج با نان یا بدون نان میل کنید. همچنین بورانی بادمجان را به عنوان دیپ برای سرو در کنار انواع سبزیجات کبابی و گریل یا انواع بیسکویت کراکر سرو کنید. بورانی بادمجان یک انتخاب عالی برای گیاهخواران است.

فوت و فن های طرز تهیه بورانی بادمجان در شهرهای مختلف ایران

*بورانی بادمجان را با گوجه فرنگی هم می توانید درست کنید. برای این کار بعد از سرخ کردن بادمجان ها (برای سه عدد بادمجان 3 عدد گوجه فرنگی) را پوره کنید و همراه با بادمجان های له شده به مدت 30 دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزید و صبر کنید تا تمام آب گوجه فرنگی گرفته شود.

سپس سایر مواد را به ترکیب بادمجان و گوجه فرنگی اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. به ترکیب بورانی بادمجان با گوجه فرنگی می توانید مقداری کشک پاستوریزه هم اضافه کنید. طعم بورانی بادمجان با کشک و گوجه فرنگی بسیار لذیذ می شود.

*طرز تهیه بورانی بادمجان مازندرانی یا شمالی و گیلانی معمولا با بادمجان کبابی است و به همان ترتیب بورانی بادمجان رژیمی و کبابی است.

*طرز تهیه بورانی بادمجان کرمانشاهی با گوجه فرنگی است و البته پیازداغ هم دارد. به این ترتیب که ابتدا باید بادمجان ها را سرخ کنید. سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در همان روغن تفت دهید. گوجه فرنگی ها را پوره کنید و با پیازداغ و بادمجان به مدت 30 دقیقه بپزید.

بورانی بادمجان کرمانشاهی کشک یا ماست ندارد اما در عوض آبغوره دارد که در مرحله پایانی پخت به آن اضافه می شود البته اضافه کردن کشک یا ماست چکیده هم به آن اختیاری است و یک غذای نونی لذیذ برای وعده شام و ناهار است. کرمانشاهی ها به این بورانی بادمجان یتیمچه بادمجان هم می گویند.

*طرز تهیه بورانی بادمجان افغانستانی هم مثل بورانی بادمجان کرمانشاهی است و در ترکیب ادویه اش تخم گشنیز و در ترکیب موادش گاهی فلفل دلمه ای هم دارد. برای درست کردن بورانی بادمجان افغانستانی باید بادمجان ها را با پوست و به صورت حلقه ای برش بزنید و در روغن سرخ کنید. پوره گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را به همراه سیرداغ و پیازداغ جداگانه آماده کنید و روی بادمجان های سرخ شده بریزید. روی بورانی بادمجان افغانی را با کشک و ماست چکیده تزیین کنید.

نکات:

  1. برای طعم بهتر، قبل از سرخ کردن یا کباب کردن بادمجان ها، آنها را نمک بزنید و اجازه دهید تلخی آنها گرفته شود.
  2. می توانید بادمجان ها را به جای سرخ کردن، روی منقل یا در فر کباب کنید تا طعم دودی و کبابی بگیرند. این روش برای رژیم غذایی مناسب تر است.
  3. برای افزودن طعم، گوجه فرنگی پوره شده یا کشک را به ترکیب بورانی اضافه کنید.
  4. در بورانی بادمجان کرمانشاهی از آبغوره استفاده می شود و کشک یا ماست ندارد.
  5. در بورانی بادمجان افغانستانی، فلفل دلمه ای و تخم گشنیز به کار می رود و بادمجان ها به صورت حلقه ای سرخ می شوند.
  6. برای سرو، می توانید بورانی بادمجان را به عنوان غذای نونی با نان یا به عنوان دیپ با بیسکویت کراکر میل کنید.
  7. اجازه دهید بورانی بادمجان برای 2 تا 3 ساعت در یخچال سرد شود تا طعم آن بهتر شود.

سخن پایانی

بورانی بادمجان با طعم منحصربفرد و لذیذش، یکی از میراث های غنی غذایی ایرانی است که ارزش حفظ و انتقال آن به نسل های آینده را دارد. با توجه به تنوع روش های پخت و مواد تشکیل دهنده آن در مناطق مختلف ایران، هر کدام از انواع بورانی بادمجان می تواند تجربه منحصربفردی از لذت غذای سنتی ایرانی را برای شما رقم بزند.

انتشار: 28 اسفند 1402 بروزرسانی: 28 اسفند 1402 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 98380

به "طرز تهیه بورانی بادمجان رژیمی و غیررژیمی، شمالی و کرمانشاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی بادمجان رژیمی و غیررژیمی، شمالی و کرمانشاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید